به گزارش خبرنگار سیاسی 《خبرگزاری دانشجو》، کنفرانس مطبوعاتی محمد جواد ظریف و فلیپ هاموند وزیر خارجه انگلیس عصر امروز (یکشنبه اول شهریور ) برگزارشد.
در این نشست هاموند در پاسخ به سوالی مبنی براینکه شما برجام را امضا کرده و پس از آن به ایران سفر کردید اقدامات عملی که انگلستان در این خصوص انجام می دهد تا روابط اقتصادی سیاسی بین دو کشور تسهیل شود چیست پاسخ داد: قبل از هر چیز مسئله مهم در خصوص روابط سیاسی ایجاد یک گفتگوی سالم است و دانستن این موضوع که ما با یکدیگر اختلاف نظرهایی داریم اما بازگشایی سفارت خانه ها در هر دو کشور قدم ابتدایی در این روند بود و ما می خواهیم روابط اقتصادی طولانی مدت با یکدیگر داشته باشیم تا بدانیم نیازهای اقتصادی دو کشور چیست.
هاموند ضمن مثبت ارزیابی کردن جلسات امروز با تجار و مقامات ایرانی اظهار داشت: تجار انگلیسی از جلسات برگزار شده رضایت داشتند و برای سرمایه گذاری در ایران مشتاقند و ما امیدواریم اجرایی شدن برجام منتهی به لغو تحریم ها و بهبود هر چه بهتر روابط اقتصادی دو کشور شود.
در ادامه این نشست خبرنگار خارجی سوالی مشترک را مبنی براینکه آیا می توان امیدوار بود آمریکا نیز سفارت خود را در ایران بازگشایی کند و هم چنین دیوار نوشته مرگ بر انگلیس بر روی سفارت انگلستان را چه طور تحلیل می کنید پرسیدو ظریف پاسخ داد: ما با انگلستان روابط داشتیم منتهی این روابط مدتی با دشواری روبه رو بود و این وضعیت برای ایالات متحده کاملا متفاوت است.
وزیر امور خارجه کشورمان افزود: مردم ایران نسبت به سیاست های ایالات متحده نگرانند و تداوم روش های غیرمعمول بین ایران و ایالات متحده نیاز به تغییر در ایالات متحده است.
هاموند نیز در پاسخ به سوال پرسیده شده مبنی بر نوشته مرگ بر انگلیس بر سفارت انگلیس گفت: مادرم همیشه می گفت جنگ می تواند به شما آسیب برساند اما کلمات به هیچ عنوان من نیز به گفته مادرم معتقدم.
در ادامه این کنفرانس خبری محمد جواد ظریف در خصوص سوال خبرنگاری مبنی براینکه به نظر می رسد هر دوی شما به آینده امیدوارید آیا فکر می کنید ایران می تواند نقش بزرگتری در مسائل منطقه با وجود مخالفت سعودی ها و رژیم صهیونیستی اجرا کند یا خیر گفت: من فکر می کنم این منطقه به یک نگرش متفاوت نیازمند است.
وی افزود: مشکلاتی همه کشورهای منطقه را تحت تاثیر قرار داده است و می تواند افراطی گرایی به همه کشورهای جهان تسری یابد.
ظریف با تاکید براینکه ایران آماده برقراری ارتباط با تمامی همسایگان خود می باشد ادامه داد: ایران آمادگی برقراری ارتباط بدون هیچ استثنایی با همه همسایگان خود است و همه ما فرصت های یکسانی داریم برای آنکه استانداردهای زندگی مردم در منطقه را بهبود بخشیم و جمهوری اسلامی در این مسیر معتقد است باید با یکدیگر همکاری کنیم تا یک بازی برد برد در منطقه به وقوع بپیوندد.
وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به سفرهای اخیر خود به کشورهای منطقه تصریح کرد: من در سفر خود به کشورهای منطقه این پیام را به آن کشورها مخابره کرده ام و در انتظار واکنش مثبت آن ها بودم.
هاموند در خصوص این سوال گفت: ایران کشوری با اقتصاد بزرگ در منطقه است این کشور قدرت مهم منطقه محسوب می شود پس به نفع همه است که ایران در منطقه نقشی مسئولانه داشته است.
وی با اشاره به اهمیت برجام گفت: باید مطمئن شویم که برجام از سوی طرفین اجرا می شود و به مرور زمان اعتمادسازی رخ خواهد داد و از طریق اجرای برجام روابط کشورهای منطقه تکامل پیدا خواهد کرد.
وی ابراز امیدواری کرد که در آینده مشکل بی اعتمادی از هر دو طرف برطرف شود تا شاهد روابط سازنده ای در منطقه و جهان باشیم.
در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی براینکه اختلاف بین کنگره آمریکا تا چه حد بر تصمیم گیری شما در انگلستان موثر خواهد بود گفت: نظرات ما مستقل از آمریکایی هاست این توافق در آمریکا، ایران، آلمان و فرانسه با استقبال کلی مواجه شد البته صداهایی نیز مخالف بودند اما به طور کلی افکار عمومی از این توافق استقبال کردند البته آمریکا پروسه های خود را دارد و من اطمینان دارم آمریکا تصمیم مناسب خود را خواهد گرفت و برجام را تایید خواهد کرد.
هاموند با تاکید براینکه در انگلیس ما از برجام حمایت کردیم افزود: 1+5 و ایران پیش خواهند رفت تا به وعده های خود عمل کنند تعهد به این وعده ها به نفع منطقه و جهان است.
رذیل ترین کشور دنیا در سه قرن اخیر انگلیس است،بوجود آورنده آمریکا و اسرائیل است،حماقت است که انگلیس را از این دو جدا بدانیم.
ارتباط با انگلیس در کجای تاریخ به درد این مملکت خورده که حالا و در دوران استقلال بخورد.هر چند زخمهایی که ایم ام الفساد که ذات آن با ابلیس عجین شده بر پیکره اسلام و ایران هرگز بهبود و التیام پیدا نخواهد کرد.این کشور همین حالا از وارد کردن کوچکترین ضربه هم فروگذار نخواهد کرد.